Isolatie & Staal versteving
“The only way to foam is FULL FOAM”

Een Coast Spas isde meest energie zuinige Spa's welke op de markt verkrijgbaar is.
De 3 redenen waarom onze Spa's excelleren in dit opzicht tov iedere andere Jacuzzi.

De voordelen

1. Volledige isolatie
2. Bodem Isolatie.
3. Walk-on Covers

Volledige isolatie

De Coast Spa baden zijn volledig geisoleerd, niet slechts 2 cm harde gepurde isolatie op de kuip. Bij een Coast Spa is de isolatie zo dik als nodig (meestal tot de buitenmaten) om alle leidingen stevig vast te laten zitten en warmte vast te houden. Er zijn verschillende manieren van isoleren en de keuze hangt voor een deel af van het klimaat en de kosten voor fabricage. Het beste is simpelweg altijd FULL FOAM. Hieronder ziet u de andere mogelijkheden. Graag geven wij u nog een aantal andere redenen waarom wij FULL FOAM adviseren.

“Geen fibratie in de leidingen betekend geen lekkages”

Alle leidingen zitten stevig vast in de isolatie. Dit voorkomt fibraties en op termijn lekkages. Als u thuis een kraan aanzet dan hoort u soms de trilling van de koperenleiding. De waterdruk is dermate groot dat de waterleiding beweegt en u hoort het bekende "KLUNGK" geluid. De waterdruk bij een Spa met sterke pompen is vele malen hoger en dus de beweging van de leiding ook. Indien de leiding kan bewegen zal het een enorme belasting zijn voor de jet huizen. Door de leiding in de isolatie te leggen dient het foam als schokdemper en zal de Spa niet gaan lekken.“Geen last van vorst aan de grond en een super sterke kuip”

Alle Spa's hebben zijn 10cm hoger gemaakt. De stalen balken in de Spa maken het mogelijk de spa hoger in het frame te plaatsen. Iets wat onmogelijk is bij conventionele Jacuzzi's vanwege de beweging van de kuip en vervolgens de risico's welke acryl flexibiliteit doet met de hechting aan het fiberglas. Grondvorst zorgt voor veel afkoeling van het water.
Een Coast Spa heeft daarom de bodem goed geïsoleerd. Iets wat u niet zult zien bij traditioneel Spa's en een bijkomend voordeel: De Bodemput ( Geen vervuild restwater bij vervanging )

Bodemput: Eens in de drie maanden adviseren wij het water te verversen. Aangezien een normale Spa direct op de grond staat kan deze het water niet allemaal afvoeren en blijft er gemiddeld 324 liter restwater in de Spa achter. Vanwege de extra hoogte heeft Coast Spaeen bodemputje toegevoegd zodat u niet na het verversen geconfronteerd wordt met vervuiling en gebruik van additioneel schoonmaak middelen welke uw water alleen maar verzadigen en u extra geld kosten.


Walk-on covers

Coast Spas levert verstevigde covers (Deksels) met extra afdichting. Alle covers zijn voorzien van extra versteviging welke een druk van 164,5 kg per m2 kunnen weerstaan.
Vooral belangrijk voor de veiligheid van kinderen maar zeker ook voor de isolatie waarde.
60 % van alle warmte verdwijnt via de bovenzijde van de Spa dus is de dikte, isolatie waarde en afdichting van het grootste belang.

De deksel voor een spa is opgedeeld in 2 delen en u opent deze door het ene deel op het andere te leggen en met de lift makkelijk te openen. De 2 delen worden extra op elkaar aangesloten door middel van een lang kussen tussen deze 2 delen zodat er geen warmte kan ontsnappen.

Verbruik €10,- per maand

Extra comfort en voordelig
Meer info

Infinity Spa techniek

Uniek in z'n soort
Meer info